Kunstkever
 
Kunstkever.nl

Atelier in de binnenstad    

 

Kunstkever is opgericht door Janita de Vries (1982) te Groningen

Autobiografie
Sinds enkele jaren ben ik werkzaam als kunstdocent op het VO en in mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk eigen werk te maken in mijn atelier.
Als kunstenaar maak ik vooral figuratief werk. Ik vind het leuk om te schilderen en te tekenen. Ook maak ik geregeld collages of ben ik oude meubels aan het pimpen. Op dit moment richt ik me op het maken van de illustraties voor een kinderboek. Naar verwachting is het boek rond september 2023 klaar.

In 2005 heb ik de docenten opleiding beeldende kunst en vormgeving afgerond aan academie Minerva te Groningen. Deze studie richt zich naast het ontwikkelen van docentenvaardigheden, zoals vakdidactiek en onderwijskunde, op het maken van je eigen autonome werk. Mijn afstudeerrichting was tekenen en schilderen.


In 2009 heb ik mijn diploma voor de studie Kunst, Cultuur en Mediawetenschappen aan de RuG in Groningen gehaald. Tijdens deze studie heb ik me verdiept in de wereld van de kunst en alles wat daarbij hoort. Ook heb ik me de geschiedenis van de kunsten eigen gemaakt. Sinds enkele jaren geef ik ook kunstgeschiedenis als onderdeel van het eindexamenvak tekenen aan de bovenbouw.

Sinds 2013 ben ik werkzaam als kunstdocent in het voortgezet onderwijs. Een baan die ontzettend goed bij me past en wat ik tot op de dag van vandaag met liefde en passie doe. In 2023 heb ik eindelijk mijn eigen website gebouwd, omdat ik het tijd vond worden mijn kunst te delen met de wereld. Zo is kunstkever.nl geboren.

.